Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een drukpunttechniek waarbij specifieke druk wordt uitgeoefend op reflexzones in de voet. Die reflexzones staan in verband met organen en delen van het lichaam.

Het woord 'reflex' staat voor spiegel: de voet weerspiegelt ons hele organisme.

Het is een manuele therapie. Voetreflexologie is een holistische therapie. Dit wil zeggen dat we de persoon als geheel behandelen (zowel lichamelijk als emotioneel). Voetreflexologie werkt stressreducerend en harmoniserend.

Voetreflexologie is een complementaire therapie. Deze therapie stelt geen enkele medische diagnose, noch vervangt het enige medische handelingen. Het werkt wel steeds aanvullend naar zelfgenezing en meer vitaliteit.

Het grote doel van voetreflexologie is het lichaam in homeostase of evenwicht te brengen. Ieder onderdeel van ons lichaam, hoe klein ook, heeft zijn functie en draagt bij aan het evenwicht. Alles moet dus even goed en efficiënt werken. Wanneer een lichaamsdeel niet optimaal functioneert, dan is je lichaam uit evenwicht. Dit is vaak van korte duur want ons lichaam streeft immers altijd zelf naar evenwicht en spreekt het zelfhelend vermogen aan. Pas wanneer het onevenwicht te groot is, zullen er problemen of ongemakken voorkomen.

Voetreflexologie erkent deze problemen en ondersteunt het lichaam om terug te balanceren naar zijn oorspronkelijke staat.

 

De technieken zijn op iedere individu afzonderlijk afgestemd en beogen op kortere termijn een toestand van verbeterd algemeen welbevinden. 

Het is zoveel meer dan een ontspannende voetmassage!

Hoe verloopt een sessie?

 

Bij het eerste sessie luister ik vooral naar wat de hulpvraag is van de cliënt. Er wordt gevraagd naar de medische voorgeschiedenis, bepaalde verwachtingen, vragen… 

Daarna begint de eigenlijke sessie met een paar ontspannende losmakingsgrepen. Vervolgens worden de drukpunten bewerkt waarbij rekening wordt gehouden met de hulpvraag. Ter afronding volgt een belangrijk moment van nazorg en voeren we enkele harmoniseringsgrepen uit.

 

Een volledige sessie duurt ongeveer een uur.

Je neemt plaats in zit- of lighouding.

Je doet best losse kledij aan, schoenen en kousen uit, en we kunnen starten.

 

Bij elke sessie ben ik me bewust dat elke persoon uniek is en houd ik rekening met uw specifieke behoeften!